Inschrijven tijdens zomervakantie

Fata Morgana naar aanleiding van World Fair Trade Day

Op 9 mei 2015 is het World Fair Trade Day. Oxfam Wereldwinkel daagt de scholen
nu uit om aan fair trade meer aandacht te besteden.

Ze koppelen er meteen ook een wedstrijd aan vast.

Op donderdag 7 mei hielden we een fair trade dagje en werden de leerlingen uitgedaagd met 5 opdrachten.


De vijf opdrachten:

1. Maak een zo groot mogelijke fotomuur met foto's van leerlingen en leerkrachten die van fair trade smullen.
2. Maak een krijttekening met de hele school van het fair trade logo.
3. Maak per klas een spandoek met een slogan over fair trade onderwerpen
4. Pimp je school helemaal fair trade.
5. Maak een fair trade lied op het ritme van een populair deuntje en laat het door de hele school zingen. Jullie zingen dit lied samen op de slotshow.

Belevend leren in Aubechies

Op dinsdag 5 mei 2015 vond een didactische uitstap naar Aubechies plaats.
  
 

 

Nieuwsbrief maart 2015 online

Raadpleeg online onze recente nieuwsbrief. Klik hier.

 

Paasontbijt - Liefdestocht - Infovoormiddag op zaterdag 4 april

Op zaterdag 4 april 2015 organiseren basisschool De Startbaan, de middelbare school De Startbaan XL, kleuterafdeling De Droomhut en het kinderdagverblijf Pinkeltje een goed gevuld ochtendprogramma.

 

Wat begon met een voorstel voor een paasontbijt in april en een talententocht in de loop van het schooljaar eindigde in een combinatiepakket: een paasontbijt (vanaf 8.00 uur) met aansluitend een Liefdestocht en een heuse paaseierenraap (van 10.00 tot 11.00 uur) in het prachtige Poelenbos. Doorlopend (van 10.00 tot 11.30 uur) kan de lesvleugel van het middelbaar (De Startbaan XL) bezocht worden tijdens de infovoormiddag.

 

De Vriendenkring en de ‘ouderraad’ van de verschillende campussen staan in voor de praktische uitwerking van een heerlijk paasontbijt, terwijl enkele leerkrachten de handen in elkaar slaan voor de organisatie van een Liefdestocht.

 

Het startpunt hiervoor was de gedichtenweek eind januari. Geen klassiek klassikaal gebeuren, maar wel klasoverschrijdend. Zo werkt het derde kleuter samen met het eerste leerjaar en het zesde leerjaar met het eerste middelbaar van de Startbaan XL.

 

Zowel leerkrachten en leerlingen zullen de volgende weken nog heel wat uurtjes besteden aan de praktische voorbereidingen.

 

Een paasontbijt zou geen paasontbijt zijn zonder chocolade-eitjes. Van 10.00 tot 11.00 uur kunnen alle kinderen het Poelenbos doorzoeken om zo de chocolade-eitjes te vinden.

 

Wat dit project uniek maakt, is enerzijds de samenwerking tussen de verschillende scholen en het kinderdagverblijf Pinkeltje dat zich eveneens situeert op de terreinen van de campus De Startbaan (XL). Anderzijds is het klas- schooloverschrijdend werken ook een uniek gegeven. De kinderen uit het derde kleuter leren zo al het eerste leerjaar kennen en heel wat leerlingen van het zesde leerjaar kunnen al samenwerken met de leerkrachten en leerlingen van het middelbaar van De Startbaan XL.

 

Kortom, een mooi ochtendprogramma op paaszaterdag!

 

Praktische gegevens:
• Locatie: Veldstraat 17, 8560 Wevelgem
• Deelnameprijs ontbijt: € 3 (klein ontbijt) - € 6 (groot ontbijt) - € 18 (gezinskaart)
• Deelnameprijs paaseierenraap: € 1 (voor externe kinderen)
• Graag vooraf inschrijven via: info@destartbaanxl.be