Lesje Engels aan leerlingen basisschool De Startbaan

In het eerste jaar van de A-stroom wordt bij De Startbaan XL reeds Engels gegeven. Daarmee onderscheiden we ons van de andere secundaire scholen in Menen, Wervik en Wevelgem.

Om de leerlingen uit het zesde leerjaar van de GO! basisscholen goed voor te bereiden op de overstap naar het middelbaar onderwijs, worden de komende weken door de leerkrachten Engels van de De Startbaan XL enkele initiatielesjes Engels gegeven.

Afgelopen maandag gaf onze lerares Raya Ghesquiere een eerste interactief lesje Engels aan de leerlingen L6 van basisschool De Startbaan.

“Hierbij leggen we de nadruk op het belevend leren via interactieve en aanschouwelijke werkvormen”, aldus directeur Kevin Dekyen. “Onze aanpak werd vorig schooljaar duidelijk gewaardeerd door de onderwijsinspectie”.

 

Groei jij mee met het GO! ?

Het GO! is het sterkst groeiende onderwijsnet in Vlaanderen.

Meer en meer ouders kiezen voor een school van het gemeenschapsonderwijs. Het GO! onderwijsnet groeit sterk.

Bij De Startbaan XL stimuleren wij de leerlingen om het onderste uit de kan te halen. We maken ze ervan bewust dat leren de start is van iets groters, namelijk hun toekomstige leven. We laten ze beleven wat ze leren. We leren ze nadenken over wie ze zijn en wat ze willen. Hierdoor ontwikkelen ze zich tot zelfzekere personen. Met een rugzak vol kennis en vaardigheden treden onze leerlingen enthousiast hun verdere schoolloopbaan tegemoet.

De wereld verandert snel. Kennis is overal verkrijgbaar. Machines nemen ons meer en meer uit handen. Wij zadelen onze leerlingen niet op met kennis en vaardigheden die niet meer nodig zijn. De vervangen we door vaardigheden als ondernemerschap, contact maken met andere mensen, probleemoplossend denken, durf en zelfvertrouwen ... . Ons diploma secundair onderwijs geldt als een visum dat toegang verschaft tot een wereld vol nieuwe mogelijkheden.


Meer info:

Feestelijke nieuwsbrief

Het schoolteam van De Startbaan XL wenst iedereen prettige feestdagen en een spetterend 2015 vol beleving!

Neem onze feestelijke nieuwsbrief door.
 

Fotoreportage uitstap Hidrodoe online!

Op onze facebookpagina werden meer dan 100 foto's gepost van de didactische uitstap naar Hidrodoe. Het werd een lesdag belevend leren in ... Herentals. 

Infoavond voor de leerlingen 6de leerjaar

Op dinsdag 2 december 2014 organiseren we om 19.00 uur een infoavond voor de leerlingen uit het 6de leerjaar.

Els Mortier, moeder van Charlotte Samyn (ex-leerling van de Gemeentelijke Basisschool Wevelgem) is alvast tevreden met de schoolkeuze die ze samen met haar man Geert Samyn voor haar dochter heeft gemaakt:

“Wij ervaren De Startbaan XL als een middelbare school met zeer compacte klassen, waar de leerlingen geen  nummer zijn, zich volop  kunnen ontwikkelen en een zeer brede waaier aan  kennis aangeboden krijgen.

Anders dan in de meeste scholen wordt meer proefondervindelijk gewerkt,  nauwer aanleunend bij het werkelijke leven.

Zeer positief is ook dat de leerlingen elkaar leren te respecteren in wie en hoe ze zijn, zo wordt eventueel pestgedrag in de kiem gesmoord.

Als ouder word je nauw betrokken bij het schoolgebeuren
.

Kortom onze verwachtingen die we in het begin van het schooljaar hadden, komen een voor een uit.

Is ook jouw kind nieuwsgierig? Leergierig? Onderzoekend?

Kom dan naar de infoavond op dinsdag 2 december om 19.00 uur in de Veldstraat 17 te Wevelgem (parking via Reutelstraat).