Nieuwsbrief maart 2015 online

Raadpleeg online onze recente nieuwsbrief. Klik hier.

 

Paasontbijt - Liefdestocht - Infovoormiddag op zaterdag 4 april

Op zaterdag 4 april 2015 organiseren basisschool De Startbaan, de middelbare school De Startbaan XL, kleuterafdeling De Droomhut en het kinderdagverblijf Pinkeltje een goed gevuld ochtendprogramma.

 

Wat begon met een voorstel voor een paasontbijt in april en een talententocht in de loop van het schooljaar eindigde in een combinatiepakket: een paasontbijt (vanaf 8.00 uur) met aansluitend een Liefdestocht en een heuse paaseierenraap (van 10.00 tot 11.00 uur) in het prachtige Poelenbos. Doorlopend (van 10.00 tot 11.30 uur) kan de lesvleugel van het middelbaar (De Startbaan XL) bezocht worden tijdens de infovoormiddag.

 

De Vriendenkring en de ‘ouderraad’ van de verschillende campussen staan in voor de praktische uitwerking van een heerlijk paasontbijt, terwijl enkele leerkrachten de handen in elkaar slaan voor de organisatie van een Liefdestocht.

 

Het startpunt hiervoor was de gedichtenweek eind januari. Geen klassiek klassikaal gebeuren, maar wel klasoverschrijdend. Zo werkt het derde kleuter samen met het eerste leerjaar en het zesde leerjaar met het eerste middelbaar van de Startbaan XL.

 

Zowel leerkrachten en leerlingen zullen de volgende weken nog heel wat uurtjes besteden aan de praktische voorbereidingen.

 

Een paasontbijt zou geen paasontbijt zijn zonder chocolade-eitjes. Van 10.00 tot 11.00 uur kunnen alle kinderen het Poelenbos doorzoeken om zo de chocolade-eitjes te vinden.

 

Wat dit project uniek maakt, is enerzijds de samenwerking tussen de verschillende scholen en het kinderdagverblijf Pinkeltje dat zich eveneens situeert op de terreinen van de campus De Startbaan (XL). Anderzijds is het klas- schooloverschrijdend werken ook een uniek gegeven. De kinderen uit het derde kleuter leren zo al het eerste leerjaar kennen en heel wat leerlingen van het zesde leerjaar kunnen al samenwerken met de leerkrachten en leerlingen van het middelbaar van De Startbaan XL.

 

Kortom, een mooi ochtendprogramma op paaszaterdag!

 

Praktische gegevens:
• Locatie: Veldstraat 17, 8560 Wevelgem
• Deelnameprijs ontbijt: € 3 (klein ontbijt) - € 6 (groot ontbijt) - € 18 (gezinskaart)
• Deelnameprijs paaseierenraap: € 1 (voor externe kinderen)
• Graag vooraf inschrijven via: info@destartbaanxl.be

 

Lesje Engels aan leerlingen basisschool De Startbaan

In het eerste jaar van de A-stroom wordt bij De Startbaan XL reeds Engels gegeven. Daarmee onderscheiden we ons van de andere secundaire scholen in Menen, Wervik en Wevelgem.

Om de leerlingen uit het zesde leerjaar van de GO! basisscholen goed voor te bereiden op de overstap naar het middelbaar onderwijs, worden de komende weken door de leerkrachten Engels van de De Startbaan XL enkele initiatielesjes Engels gegeven.

Afgelopen maandag gaf onze lerares Raya Ghesquiere een eerste interactief lesje Engels aan de leerlingen L6 van basisschool De Startbaan.

“Hierbij leggen we de nadruk op het belevend leren via interactieve en aanschouwelijke werkvormen”, aldus directeur Kevin Dekyen. “Onze aanpak werd vorig schooljaar duidelijk gewaardeerd door de onderwijsinspectie”.

 

Groei jij mee met het GO! ?

Het GO! is het sterkst groeiende onderwijsnet in Vlaanderen.

Meer en meer ouders kiezen voor een school van het gemeenschapsonderwijs. Het GO! onderwijsnet groeit sterk.

Bij De Startbaan XL stimuleren wij de leerlingen om het onderste uit de kan te halen. We maken ze ervan bewust dat leren de start is van iets groters, namelijk hun toekomstige leven. We laten ze beleven wat ze leren. We leren ze nadenken over wie ze zijn en wat ze willen. Hierdoor ontwikkelen ze zich tot zelfzekere personen. Met een rugzak vol kennis en vaardigheden treden onze leerlingen enthousiast hun verdere schoolloopbaan tegemoet.

De wereld verandert snel. Kennis is overal verkrijgbaar. Machines nemen ons meer en meer uit handen. Wij zadelen onze leerlingen niet op met kennis en vaardigheden die niet meer nodig zijn. De vervangen we door vaardigheden als ondernemerschap, contact maken met andere mensen, probleemoplossend denken, durf en zelfvertrouwen ... . Ons diploma secundair onderwijs geldt als een visum dat toegang verschaft tot een wereld vol nieuwe mogelijkheden.


Meer info:

Feestelijke nieuwsbrief

Het schoolteam van De Startbaan XL wenst iedereen prettige feestdagen en een spetterend 2015 vol beleving!

Neem onze feestelijke nieuwsbrief door.